Hi!

Ik ben Karin Peters, 41 jaar, getrouwd en 3 kids. Opgeleid als jurist in o.a. familierecht en het notariaat. Ik heb na mijn opleiding jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt en raakte daar geboeid door verandermanagement en (persoonlijk) leiderschap. De afgelopen jaren heb ik, kort samengevat, een reis gemaakt van mijn hoofd naar mijn hart. Van ‘alles willen (be)grijpen’ naar meer aandacht voor de verbinding met mezelf en de ander.

Met het groeien van de relatie met mijn partner en de komst van 3 kids heeft het onderwerp levenskunst een diepere lading gekregen. Wat helpen die pure wezentjes om dichter bij je gevoel te komen. Met soms een diepe blijdschap tot gevolg. En soms flinke boosheid. En geregeld van alles daar tussenin.

EFT pakte mij vanaf mijn eerste kennismaking. Ik voelde: dit gaat over de kern! Dat vind ik ook het mooie aan EFT. Het is een heel praktisch en nuchter model dat aanstuurt op meer toegankelijkheid en nauwe verbinding – waar we allemaal ten diepste zo naar verlangen. Vanuit die echte verbondenheid kan het leven zomaar in een ander perspectief komen te staan!

Ik heb de opleiding Emotionally Focused Therapy basis bij Stichting EFT Nederland gevolgd. Om scherp te blijven neem ik maandelijks deel aan een intervisiegroep en aan supervisie bij Peter Verboom.

De naam Vivarti

Al lange tijd voel ik me aangetrokken tot het thema ‘Levenskunst’. Hoe doe je nou? Op een positieve manier in het leven staan, zonder de moeilijke kanten te negeren en samen met de mensen om je heen die je dierbaar zijn.

Zo kom ik tot de naam van mijn praktijk “Vivarti”. Vrij samengetrokken van het latijnse werkwoord ‘vivere’= leven & ‘ars’ = kunst. Levenskunst!

“Dat de ene mens van een andere mens moet houden, dat is misschien wel de moeilijkste taak die ons is toevertrouwd, de ultieme taak, de eindtoets, het werk waarvoor al het andere werk slechts voorbereiding is.” – Rainer Maria Rilke